Dania główne,Videoprzepisy,Wieprzowina

Kotlet „Szwajcar” – Cordon bleu

Zawijany kotlet wieprzowy „Szwajcar” zwany również Cordon bleu.

kotlet "szwajcar"

Kotlet „Szwajcar”

Prosta, a zarazem wykwintna potrawa z pewnością zdobędzie amatorów. Dodatek sera  zapewni sytość, a szynka i ogórki nadadzą ciekawy smak. Potoczna nazwa w Polsce, „szwajcarski”, pochodzi raczej od skojarzenia ze wszystko mającym scyzorykiem ze Szwajcarii. W videoprzepisie znajduje się również przepis na szybką sałatkę.

Smacznego i zapraszam do przysyłania opinii.

Składniki

  • schab z kości
  • plaster szynki
  • plaster sera źółtego
  • ogórek konserwowy
  • cząber
  • pieprz, sól

Czas przygotowania: 20 minut.

Jak zrobić kotleta „Szwajcar”?